ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Αλέξανδρος Χ. Αντωνίου.

Γεννήθηκε στην Τρίπολη. Σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τρίπολης κατά τη διετία 1980-82 και στη συνέχεια εργάστηκε σε δημόσια σχολεία των νομών Αττικής και Κορινθίας.

Μετεκπαιδεύτηκε στο  Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης κατά την διετία 1992-1994 στο τμήμα Ειδικής Αγωγής. Το 2005 έλαβε το πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ το 2008 απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο πρόγραμμα «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΑΠ, μετά από την παρακολούθηση των θεματικών ενοτήτων : Διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, Εκπαίδευση ενηλίκων – Σύγχρονες μέθοδοι εκπαίδευσης, Ανοικτή και εξ΄ αποστάσεως εκπαίδευση, και Το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του μετείχε,  σαν εξωτερικός συνεργάτης, σε ομάδα εργασίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για τη συγγραφή του βιβλίου δραστηριοτήτων για την Ειδική Αγωγή και εξέδωσε το εκπαιδευτικό υλικό "ΗΧΟΤΟΜΠΟΛΑ" με  8 παιδαγωγικά παιχνίδια-δραστηριότητες οπτικής - ακουστικής αντίληψης και μνήμης, από τις εκδόσεις Πατάκη.

Από το 1995 έως το 2001 εργάστηκε στο Τμήμα Ένταξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, συμμετείχε στη Νομαρχιακή Διαγνωστική Ομάδα Κορινθίας (τώρα ΚΕΔΔΥ), ενώ παράλληλα σχεδίασε και εφάρμοσε πρόγραμμα ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα αυτό κρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας κατάλληλο να  παρουσιαστεί σε εκπαιδευτικούς από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχολείο όπου υπηρετούσε και ανακοινώθηκε σε δύο  συναντήσεις μελέτης της 8ης Δραστηριότητας του κοινοτικού προγράμματος HELIOS II στη Φιλανδία και στην Αγγλία..

Το 2007 εντάχθηκε στο Μητρώο Πιστοποιημένων εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ. Έχει εργαστεί συνολικά 500 ώρες, πραγματοποιώντας προγράμματα  εκμάθησης ελληνικής γλώσσας ανέργων, παλιννοστούντων και  μεταναστών σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης

Από το σχολικό έτος 2002-03  μέχρι και το 2015 υπηρέτησε  ως διευθυντής σε Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ. Κορινθίας και διετέλεσε Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών. Από τη 1/2/2016 υπηρετεί ως διευθυντής στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. 

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Διαμένει μόνιμα στην Κόρινθο,.  

________________

Επιστολή προς τις/τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του στη Δ/νση Π/θμιας Εκπ. Κορινθίας. 

 

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων