Βραβείο Πολιτιστικής Δράσης - Δ.Σ. Περαχώρας

Το Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας κατέκτησε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Πολιτιστικής Δράσης που διοργάνωσε ο  Πατριωτικός Όμιλος Απογόνων Αγωνιστών 1821 μεταξύ συμμετοχών από πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Περισσότερα...

Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας- 2ο Δ.Σ Αγ, Θεοδώρων

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων έλαβε το «Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας» σε διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας.  Το διαγωνισμό διοργάνωσαν  η  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Βραβεύτηκε για την ιστορία με τίτλο «Το ρομποτάκι που πέρασε από πολλά χέρια» και την κατασκευή ρομπότ από αλουμίνιο  ομάδας μαθητών της Ε΄ Τάξης και με  συντονίστρια εκπαιδευτικό την Ανδριανού Ιωάννα

Περισσότερα...

Βραβείο Ζωγραφικής - 3ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου

Οι εκδόσεις «Χάρτινη πόλη» διοργάνωσαν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους 2017-18 Διαγωνισμό Ζωγραφικής για Νηπιαγωγεία με  θέμα: «Μικροί Κύριοι - Μικρές Κυρίες. Μας ζωγραφίζεις και κερδίζεις».   Στο διαγωνισμό συμμετείχε το 3ο Νηπιαγωγείο Λουτρακίου στο  πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού προγράμματος «Ο μαγικός κόσμος  του  βιβλίου''

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εκτίμησαν όλα τα έργα και βράβευσαν με το 3ο βραβείο το νήπιο Βικτωρία-Μαρία Κ. του 3ου Νηπιαγωγείου Λουτρακίου με την κυρία Πεισματάρα .

Περισσότερα...

Bravo Schools - Δ.Σ.Περαχώρας

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Σχολικός Διαγωνισμός «Bravo Schools», «Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο» με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης  Ανάπτυξης, που αναπτύσσεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/ΕΑ/163317/168423/Δ1). Η διαδικασία αξιολόγησης των καλών πρακτικών των σχολείων από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε και μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία, αναδείχτηκαν οι καλύτερες δράσεις ανά Στόχο.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας με το Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων «Τίποτα δεν πάει χαμένο: Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση – Προστασία Περιβάλλοντος» αναδείχτηκε ως «Καλύτερη Εκπαιδευτική Προσέγγιση» στον «Στόχο 11: Βιώσιμες Πόλεις & Κοινότητες» ανάμεσα σε συμμετοχές περισσοτέρων από 200 σχολείων από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - ΔΣ Περαχώρας

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ΕΕΚ (European Mobility Week - EMW) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ' επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους, αλλά και την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Ας γνωρίσουμε το Scientix

Το Scientixαποτελεί μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου –EuropeanSchoolnetEUNπου υποστηρίζεταιαπό την Ευρωπαϊκή Ένωση και το πλαίσιο Horizon2020 για την έρευνα και την καινοτομία.

Δημιουργήθηκε το 2009 και αποσκοπεί στην ενίσχυση της εκπαίδευσης των STEMScience, Technology, Engineering, Mathematics  δηλαδή για τις Φυσικές Επιστήμες,  την Τεχνολογία, την Μηχανική και τα Μαθηματικά στην Ευρώπη μέσα και από την προώθηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, την εφαρμογή της καινοτομίας στην διδασκαλία και την μάθηση, την βελτίωση της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Περισσότερα...

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων