Βραβείο eTwinning - 3o ΔΣ. Ξυλοκάστρου

Η πρώτη συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου Βαρδάβειου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα eTwinningγια το σχολικό έτος 2016-2017 βραβεύτηκε με την Εθνική Καρτέλα Ποιότητας. Συγκεκριμένα, το σχολείο πήρε μέρος στο eTwinning ευρωπαϊκό πρόγραμμα τοπικής μυθολογίας «Drawmealegendofyourcountry»  και συνεργάστηκε με 7 σχολεία από την Αλβανία, Ιταλία, Ελλάδα, Πολωνία, Ρουμανία και Τουρκία. Ήταν μια συνεργατική και ελπιδοφόρα προσπάθεια των παιδιών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων που τους πρόσφερε «μυθικές» εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις! (ένα δείγμα από τη δουλειά του σχολείου στα ελληνικά εδώ).

Βραβεία Ζωγραφικής - 1ο ΔΣ Λουτρακίου


Θαλασσινό Τοπίο - 'Αννα Μαρία Μεγάλου

Ο Σύνδεσμος "Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας"διοργάνωσε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2016 με θέμα «Ένα όνειρο που είδα». Συνολικά εστάλησαν στην Κριτική Επιτροπή 1.418 έργα από 84 σχολεία από τη νησιωτική και παράκτια Ελλάδα και την Κύπρο. Η επιλογή των καλύτερων έργων έγινε από  την Κριτική Επιτροπή που αποτελούνταν από τους :

Βασίλη Θεοχαράκη, ζωγράφο, δημιουργό του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Έλλη Σολομωνίδη – Μπαλάνου,ζωγράφο, σκιτσογράφο και
Καίτη Παπαθωμοπούλου,αρχαιολόγο, ιστορικό τέχνης, ζωγράφο

Περισσότερα...

Βραβείο Ακροατών ESR- 1o ΔΣ Αγ. Θεοδώρων

   Το 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ έλαβε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΡΟΑΤΩΝ ESRγια τη συμμετοχή ¨Επικοινωνίας μέρα¨ στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού

¨Κάν ’το ν ’ ακουστεί 2017 ¨ με θέμα : ¨Η τέχνη της επικοινωνίας¨.

Περισσότερα...

Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία

 Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τo τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

 

Μεγάλο Βραβείο - ΔΣ Ισθμίας

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και  το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων συνδιοργάνωσαν τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Το σχολείο που ζήσαμε – Το σχολείο που ονειρευόμαστε».

Περισσότερα...

Βράβευση μαθητικής εφημερίδας-10ο ΔΣ Κορίνθου

Στην Αθήνα και στην «Στοά του Βιβλίου» στις 16/12/2016 Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ βράβευσε την εφημερίδα «Τα Λαγωνικά του Δ1» ως το καλύτερο μαθητικό έντυπο για τη χρονιά 2016.

Περισσότερα...

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων