Μενού Κλείσιμο

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΕΚΚΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Στο Ε.Κ.Κ.Ν. Κορίνθου,  (Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων) το οποίο προέκυψε από μερική μετατροπή του Καταστήματος Κράτησης Κορίνθου, και στο οποίο φιλοξενούνται νέοι ηλικίας 15 -18 ετών , δημιουργήθηκε πρόσφατα σχολείο (Δημοτικό & Γυμνάσιο)για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των τροφίμων του ΕΚΚΝ.

Με αφορμή το γεγονός της Γέννησης του Χριστού και της Πρωτοχρονιάς το Δημοτικό και το Γυμνάσιο συνδιοργάνωσαν μια σεμνή και επίκαιρη γιορτή για να  αισθανθούν και οι τρόφιμοι τη ζεστασιά και το πνεύμα των εορτών του Δωδεκαημέρου.  Το πρόγραμμα περιελάμβανε χαιρετισμούς από επισήμους, θέατρο και τραγούδια χριστουγεννιάτικα από  τους τροφίμους του Καταστήματος,  επίκαιρη ομιλία, Χριστουγεννιάτικους Ύμνους από Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Κορινθίων, τραγούδια Χριστουγεννιάτικα από το Μουσικό Γυμνάσιο –Λύκειο Κορίνθου τα οποία απέδωσαν με εκπληκτικό τρόπο,  καθώς και προσφορά Χριστουγεννιάτικων Δώρων από τον «Άγιο Βασίλη». Ήδη η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και πολλοί φορείς, διάφοροι φιλάνθρωποι και φιλανθρωπικοί σύλλογοι, η τοπική Εκκλησία καθώς και μαθητές σχολείων συμπαρίστανται ποικιλότροπα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον οικοδεσπότη Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης, η Εισαγγελέας Ανηλίκων, η Διευθύντρια του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, οι Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας, η Διευθύντρια του Γυμνασίου-Λυκείου Άσσου-Λεχαίου, ο προιστάμενοι εκπ/κών θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Ανδρέας Μάρκελος, η υπεύθυνη Κοινωνικού Σχολείου Α/θμιας εκπαίδευσης Ιωάννα Αργύτη καθώς και συγγενείς των κρατουμένων. Ας ευχηθούμε η προσπάθεια αυτή να ευοδωθεί και να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με διάφορες Δραστηριότητες και άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών, έτσι ώστε  τα νέα αυτά παιδιά να έχουν περισσότερες πιθανότητες για  μια ομαλή επανένταξη στην κοινωνία.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί ευχαριστούμε για τα χριστουγεννιάτικα δώρα πού έλαβαν οι μαθητές,

τό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Κορινθίας,

τό Σύλλογο Εκπ/κών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας,

τις Μητροπόλεις Κορινθίας καί Αχαιας

και Ανωνύμους δωρητές.

 

Οι εκπαιδευτικοί του ΕΚΚΝ Κορίνθου

Ρουμελιώτης Χρήστος (Θεολόγος) – Λέκκας Δημήτρης (Δάσκαλος)

 

Οι μαθητές του Ε.Κ.Κ.Ν. παίζουν στό θεατρικό «Ο ευτυχισμένος Πρίγκιπας»

Τμήμα της Βυζαντινής Χορωδίας του Δήμου Κορινθίων με χοράρχη τόν δάσκαλο του Ε.Κ.Κ.Ν. Δημ. Λέκκα αποδίδει ύμνους της εορτής.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κορίνθου τραγουδούν συνοδία οργάνων χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο