Μενού Κλείσιμο

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

2ο 6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

 

  Το σχολικό πλαίσιο αποτελεί καθοριστικό φορέα κοινωνικοποίησης των παιδιών, καθώς στο σχολείο περνούν το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας τους.  Οι μαθητές έχουν καθημερινά εμπειρίες, που συμβάλλουν σημαντικά στη διαμόρφωση της κοινωνικής συμπεριφοράς τους.

Προς τούτο το 2ο Δ. Σχ. Αγίων Θεοδώρων, στα πλαίσια των δράσεων του κοινωνικού σχολείου, πραγματοποίησε τις εξής δράσεις-συνεργασίες:

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

     Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 η Ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού κα Γαλάνη Παναγούλα πραγματοποίησε βιωματική διαδραστική παρέμβαση στους μαθητές και μαθήτριες των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων, με θέμα «Σχολική Βία και εκφοβισμός».

     Την ίδια ημέρα το απόγευμα η κα Γαλάνη πραγματοποίησε ομιλία και ακολούθησε συζήτηση με γονείς μαθητών για το ίδιο θέμα.

      Η Ψυχολόγος «άγγιξε» το θέμα ευαισθητοποιώντας τη μαθητική μας κοινότητα στην αναγνώριση του προβλήματος, στην πρόληψη και τη θεραπεία του.

ΔΙΟΛΚΟΣ

Την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας βιωματικό εργαστήρι με θέμα το σχολικό εκφοβισμό, των ψυχολόγων του ΔΙΟΛΚΟΣ κας Παπαναστασίου Δήμητρας και κας Γαϊτάνη Αθηνάς.

Οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ Τάξεων εργαζόμενοι σε ομάδες ευαισθητοποιήθηκαν στην αναγνώριση των ρόλων των εμπλεκομένων σε περιστατικά σχολικής βίας. Έμαθαν πώς να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να βιώνουν τα συναισθήματά του, έμαθαν βιωματικά την έννοια της ενσυναίσθησης. 

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18:00 μ.μ. ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων διοργάνωσε ομιλία με την ψυχολόγο του Χαμόγελου του Παιδιού κα Γαλάνη Παναγούλα, με θέμα "Ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο". Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες των παιδιών, καθώς περνούν πολλές ώρες με τα παιδιά λόγω της πολύωρης απουσίας των εργαζόμενων γονέων τους , οι οποίοι εξέπληξαν με το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις τους.

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο