Μενού Κλείσιμο

Βιβλιοπαρουσίαση στο 7ο ΔΣ Κιάτου

Την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2016, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας προσκάλεσαν γονείς και φίλους στην παρουσίαση του βιβλίου τους με τίτλο:

«Εμείς είμαστε οι ήρωες – Wir sinddieHelden»

 Το βιβλίο αυτό- https://www.goethe.de/ins/gr/el/spr/unt/kum/ruc.html–  δημιουργήθηκε μαζί με την υπέροχη αφίσα στο μάθημα των Γερμανικών με την καθηγήτριά τους Maria Anna Widmer.

 Ήταν ένα «project» για τη φιλαναγνωσία και τη δημιουργική γραφή με τη βοήθεια της κινητής βιβλιοθήκης του Γερμανικού Ινστιτούτου «Goethe» της Αθήνας. Μέσα από τα βραβευμένα γερμανικά παιδικά βιβλία της βιβλιοθήκης  οι μαθητές ανακάλυψαν τους ήρωές τους και με εφόδια τη γνώση τους στη Γερμανική γλώσσα έγραψαν ένα βιβλίο που περιλαμβάνει μικρά ποιήματα τα οποία παρουσιάζουν στιγμιότυπα της ζωής των ηρώων.

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υπεύθυνη του τμήματος εκπαιδευτικής συνεργασίας του «Goethe Institut Athen», η Κυρία Gabi Frank-Voutsa και ο σχολικός σύμβουλος  της σχολικής μας περιφέρειας Γκρίτζιος Βάιος.

 Η χαρά των παιδιών ήταν μεγάλη όταν παρέλαβαν ένα αντίτυπο του αγαπημένου βιβλίου τους και την αφίσα των ηρώων σε μικρογραφία, με έξοδα αντίστοιχα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και του σχολείου. Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων έκανε την εκδήλωση μοναδική και αξέχαστη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο