Μενού Κλείσιμο

Βραβείο Περιβαλλοντικής – ΔΣ Λεχαίου

Tο Σάββατο 10 Μαρτίου 2018  στο Αμφιθέατρο «Άγγελος Γουλανδρής» του Κέντρου Γαία στην Κηφισιά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης για τη διάκριση της Δ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου κατά την περσινή σχολική χρονιά 2016-2017 για την επιτυχημένη εκπόνηση του καινοτόμου προγράμματος «Με το δάσος οδηγό, δράττω, δρω, δημιουργώ» το οποίο διακρίθηκε και στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Teachers4europe καταλαμβάνοντας την 1η θέση στον νομό Κορινθίας με υπεύθυνη εκπαιδευτικό για την υλοποίηση του προγράμματος την κα. Γεωργίου Αρχοντούλα.

Το project εντάχθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δ2 τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεχαίου με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, με το διεθνές ευρωπαϊκό δίκτυο «Learning about forests – Μαθαίνω για τα Δάση» υπό την αιγίδα του δικτύου Ecoschools (Οικολογικά Σχολεία), με  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σικυωνίων και με το τμήμα καινοτόμων δράσεων Περιβαλλοντικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας. 
Η αξία της βράβευσης είναι σημαντική καθώς αναγνωρίζεται η προσπάθεια που έκαναν οι μαθητές την περσινή σχολική χρονιά και ο μόχθος που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτούν.

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος πηγάζει από τη φράση: «Πηγαίνω στο δάσος και μαθαίνω από αυτό γι’ αυτό». Σκοπός του αφού είχε και ευρωπαϊκό χαρακτήρα ήταν η γνωριμία με το δασικό οικοσύστημα, την ευρωπαϊκή φύση και νομοθεσία μέσω της ολιστικής προσέγγισης και της αντιμετώπισης του δάσους. Τέλος, σημασία δόθηκε στην κινητοποίηση των μαθητών μέσω εθελοντικών δράσεων με στόχο την ενεργό πολιτειότητα και την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Εφαρμόστηκε η συνεργατική, βιωματική μάθηση και ανακαλυπτική μάθηση, η μάθηση βασισμένη σε δραστηριότητες πεδίου, η έρευνα, ο καταιγισμός ιδεών, ο αυτοσχεδιασμός, η καλλιτεχνική δραστηριότητα και η ενασχόληση με την τεχνολογία. Μπορείτε να δείτε αναλυτικότερα τις δράσεις μας πατώντας στον σύνδεσμο: https://loveteachiing.blogspot.gr/search/label/%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82

Στην αρχή της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα από την εκπαιδευτικό και τους μαθητές Μάριο Ροσάτο και Αγγελική Παπαϊωάννου και προβλήθηκε ένα βίντεο με τις κυριότερες δράσεις που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η βράβευση όπου στους μαθητές δόθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου το «Σακίδιο του Εξερευνητή του Δάσους» που περιείχε τον κατάλληλο εξοπλισμό για εξόρμηση στο δάσος και το αναμνηστικό βραβείο τους. Στο τέλος της εκδήλωσης περίμενε τους μαθητές μία έκπληξη καθώς κλήθηκαν από τη Συντονιστική Επιτροπή να τραγουδήσουν μαζί με τη χορωδία το «τραγούδι του δάσους». Οι μαθητές  διασκέδασαν και χάρηκαν πολύ γι’ αυτή την όμορφη εμπειρία!

Συγχαρητήρια για τη διάκρισή τους σε όλους τους μαθητές και στην εκπαιδευτικό που εργάστηκαν με προθυμία και ζήλο, με πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας και τους ευχόμαστε στη ζωή τους να συνεχίσουν να διακρίνονται και να αγωνίζονται για το καλύτερο! 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο