Μενού Κλείσιμο

Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας- 2ο Δ.Σ Αγ, Θεοδώρων

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Θεοδώρων έλαβε το «Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας» σε διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας.  Το διαγωνισμό διοργάνωσαν  η  Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και η Διεύθυνση Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής. Βραβεύτηκε για την ιστορία με τίτλο «Το ρομποτάκι που πέρασε από πολλά χέρια» και την κατασκευή ρομπότ από αλουμίνιο  ομάδας μαθητών της Ε΄ Τάξης και με  συντονίστρια εκπαιδευτικό την Ανδριανού Ιωάννα

Ο Διαγωνισμός αφορούσε τη Συγγραφή Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο «Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει, περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή», στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου ΠΕ «Φύση χωρίς Σκουπίδια». Η Ιστορία έπρεπε να έχει ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από 169 σχολεία, οι οποίοι έστειλαν 279 ιστορίες.

Η Επιτροπή Κρίσης, επέλεξε προς βράβευση 57 ιστορίες οι οποίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ και οι συγγραφείς τους θα βραβευθούν σε ειδική Εκδήλωση τον Οκτώβριο.

Οι 57 αυτές ιστορίες  βραβεύτηκαν σε μια ή περισσότερες από τις τρεις βασικές κατηγορίες: Α) Βραβεία Πρωτοτυπίας και Δημιουργικότητας Β) Βραβεία Προαγωγής Ανθρώπινων Αξιών και Παρότρυνσης σε δράση για το Περιβάλλον Γ) Βραβεία Ζωντάνιας Λόγου-Λογοτεχνικότητας.

Αναλυτικά τα βραβεία που δόθηκαν (ένα ή περισσότερα σε κάθε ιστορία) είναι: 1. Βραβείο Αφηγηματικής Υπερδομής, 2.Βραβείο Φαντασίας, Δημιουργικότητας, Πρωτοτυπίας, 3. Βραβείο Ζωντάνιας Λόγου-Πλούσιου Λεξιλογίου, 4. Βραβείο Σύνδεσης Ανθρώπινων Αξιών-Περιβάλλοντος, 5. Βραβείο Αισιόδοξης Λύσης-Μηνυμάτων Ελπίδας, 6. Βραβείο Παρότρυνσης σε Δράση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο