Μενού Κλείσιμο

Βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό – ΔΣ Αθικίων

Το 7/θ Δημ. Σχολείο Αθικίων έλαβε βραβείο το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 για τη συμμετοχή του στον 5ο  Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων – πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας» που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.Βραβεύτηκε για την εικαστική δημιουργία έντυπης αφίσας των μαθητών της Δ΄ τάξης σχ. Έτους 2017-18 και με συντονίστρια εκπαιδευτικό την Κώρου Παναγιώτα.

Οι μαθητές ζωγράφισαν μια έντυπη αφίσα με εικόνα από ένα εξώφυλλο παλαιού αναγνωστικού και με συνθήματα για την εκπαίδευση για να ταξιδέψει παντού, γιατί η εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών του κόσμου.

    

Μέσα στο κατάμεστο Αμφιθέατρο  του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου η Τελετή Βράβευσης του  του 5ου   Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων-  πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας».

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη χαμόγελα και συγκίνηση, δεκάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί, από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και από την ομογένεια, συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη γιορτή που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Πολλοί ξεχωριστοί άνθρωποι από τον χώρο της εκπαίδευσης, των γραμμάτων, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της δημοσιογραφίας,  της πολιτικής συμμετείχαν και απένειμαν βραβεία.

Στην τελετή βραβεύτηκαν οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελλά  και Μάνος Κοντολέων για την προσφορά τους στο παιδικοί βιβλίο. Οι συγγραφείς μετείχαν στην τιμητική επιτροπή μαζί με την εικονογράφο και συγγραφέα Πέγκυ Φούρκα αλλά και τον μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη που έδειξε ακόμη μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο