Μενού Κλείσιμο

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση (και για Νηπιαγωγεία)

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανταποκρινόμενο άμεσα στις εξελίξεις, ενεργοποιεί ψηφιακά εργαλεία που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Η εξ αποστάσεως διδασκαλία (σύγχρονη και ασύγχρονη) συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι μαθητές μας την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας – χωρίς να αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση ούτε να καλύψει τη διδακτέα ύλη.
Η διαδικασία θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά. Βασική μέθοδος θα είναι η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία.
Οδηγίες από το ΥΠΑΙΘ
-Αναλυτικές οδηγίες για τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία, που επικαιροποιούνται συνεχώς και για τεχνική υποστήριξη, βλέπε πιο κάτω στο σύνδεσμο  “>Περισσότερα….”

(Νέα ενημέρωση)
-Ι. Αναλυτικές οδηγίες για Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία (23-4-2020)

– Αναλυτικές οδηγίες για Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Δημοτικά 
– Νέος προγραμματισμός εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για Δημοτικά 

-Κέντρο Εξυπηρέτησης Σύγχρονης (Help Desk):
Στις περιπτώσεις που οι ομάδες υποστήριξης αδυνατούν να επιλύσουν κάποιο ζήτημα, μπορούν να επικοινωνούν με το Κ.Ο.Τ. του ΥΠΑΙΘ  μέσω του email cst@minedu.gov.gr ή της τηλεφωνικής γραμμής 210- 3443949 (8πμ-8μμ).

-ΙΙ. Αναλυτικές οδηγίες για Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση 

– Για την απόκτηση λογαριασμού στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)
1.Για εκπαιδευτικούς, οδηγίες απόκτησης λογαριασμού στο ΠΣΔ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://register.sch.gr/teachers/
2.Για κηδεμόνες/γονείς/μαθητές/τριες, οδηγίες απόκτησης λογαριασμού στο ΠΣΔ μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://register.sch.gr/students/

Κέντρο Εξυπηρέτησης Ασύγχρονης (Help Desk):
1.Για την πλατφόρμα e-me δείτε τις σχετικές πληροφορίες και ενημερωτικά βίντεο στην ιστοσελίδα https://dschool.edu.gr/menoumespiti και στην https://e-me.edu.gr ή στείλτε ηλεκτρονικό μήνυμα στο support@e-me.edu.gr ή καλέστε στο 210 3350859 και 210 3350748
2. Για την πλατφόρμα eclass δείτε στην ιστοσελίδα https://eclass.sch.gr/info/manual.php ή καλέστε στο 8011180181

ΙΙΙ. Υποστήριξη ΠΕ Κορινθίας : Δημήτριος Τσουκαλίδης ΠΕ 86 στο mail :  dtsouk@sch.gr

– Oδηγίες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Μετάβαση στο περιεχόμενο