Μενού Κλείσιμο

Ανακοίνωση για τις τροποποιήσεις τοποθέτησης αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών

Ενημερώνουμε ότι δεν προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις βελτίωση θέσης/απόσπαση αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών. Αιτήσεις που υποβάλλουν αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί θεωρούνται “αιτήσεις θεραπείας τοποθέτησης για σοβαρούς λόγους” ώστε να μπορούν να εξεταστούν.  Είναι στη διακριτική ευχέρεια του οργάνου που είναι αρμόδιο για τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών να εξετάσει τους λόγους και να ικανοποιήσει ή όχι το αίτημα. Αρμόδιο όργανο τοποθέτησης των αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών είναι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, χωρίς συμβολή του υπηρεσιακού συμβουλίου (104627/ΓΔ5 – ΦΕΚ 3344/Β/10-8-2020), με εξαίρεση τους αναπληρωτές των ΔΥΕΠ που αναφέρεται στην κείμενη νομοθεσία ότι απαιτείται εισήγηση του ΠΥΣΠΕ (170405/ΓΓ1 – ΦΕΚ 6273/Β/28-12-2021).

Η ΔΠΕ Κορινθίας με γνώμονα τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών έχει ικανοποιήσει, διαχρονικά, αιτήσεις θεραπείας αναπληρωτών/τριών εκπαιδευτικών, όπου αυτό ήταν δυνατό και με πρόσθετο κριτήριο τη μη διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Κριτήριο στην περίπτωση που άνω του 1 αναπληρωτή/τριας αιτούνται θεραπεία τοποθέτησης για το ίδιο κενό (και δεν υφίσταται διαφορά στους λόγους του αιτήματος, π.χ. λόγοι υγείας) είναι η σειρά του πίνακα, όπως είναι και για τις αρχικές τοποθετήσεις.

Αιτήματα θεραπείας μπορούν να καταθέτουν οι αναπληρωτές/τριες χωρίς καμία απολύτως δέσμευση ή υποχρέωση από την πλευρά της υπηρεσίας ότι θα ικανοποιηθούν, ακόμα και αν υφίσταται κενό στη σχολική μονάδα που αιτούνται να τοποθετηθούν ως τροποποίηση της τοποθέτησής τους, δεδομένου του ότι η ικανοποίηση του αιτήματος βρίσκεται απολύτως στη διακριτική ευχέρεια της υπηρεσίας. Ειδικά για τους/τις εκπαιδευτικούς της παράλληλης στήριξης, πρέπει να υφίστανται πολύ σοβαροί λόγοι για την ικανοποίηση του αιτήματος, με πρωταρχικό γνώμονα το/τη μαθητή/τρια που υποστηρίζει ο/η εκπαιδευτικός. Ιδιαίτερα μετά τον πρώτο μήνα του διδακτικού έτους δεν γίνονται μετακινήσεις.

Μετάβαση στο περιεχόμενο