Μενού Κλείσιμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                                                              Κόρινθος, 8/9/2016 

    Λίγες μέρες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους η Π/θμια Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στην Κορινθία υποδέχεται τους αναπληρωτές δασκάλους και Νηπιαγωγούς στην Ειδική και Γενική Αγωγή.

     Η  ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για πρώτη φορά διορίζει στην Κορινθία τόσους δασκάλους  και νηπιαγωγούς , όσους  ακριβώς έχουμε ανάγκη και στην Ειδική και στη Γενική Αγωγή.

Ειδική Αγωγή δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί  19    εκπαιδευτικοί.

Γενική Αγωγή Δάσκαλοι-Νηπιαγωγοί  113 εκπαιδευτικοί

     Όλα τα σχολεία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 12-09-2016, θα υποδεχθούν τους/τις μαθητές/τριες τους. Από την Τρίτη ξεκινούν κανονικά τα μαθήματα χωρίς πια χαμένες ώρες εξαιτίας της έλλειψης δασκάλων και Νηπιαγωγών.

     Το υπουργείο Παιδείας με όλες του τις περιφερειακές υπηρεσίες δούλεψε οργανωμένα και μεθοδικά για να υπάρξει το σημερινό αποτέλεσμα. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι επιλογές και οι αποφάσεις μας ενισχύουν την Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση και ταυτοχρόνως   αποδεικνύουν στην κοινωνία ότι  το αυτονόητο είναι  δεδομένο και όχι ζητούμενο. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός με τις προσλήψεις των ειδικοτήτων και της παράλληλης στήριξης.

   Οι θεσμικές αλλαγές που ισχύουν από φέτος στηρίζουν και αλλάζουν το δημόσιο σχολείο προς μια πιο προοδευτική κατεύθυνση. Με τις έγκαιρες και απαραίτητες προσλήψεις  υποστηρίζουμε  τη Δημόσια Εκπαίδευση, η οποία αποτελεί πράγματι θεμέλιο για την κοινωνία και δικαίωμα όλων των παιδιών.

                                               Ο Διευθυντής Π/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας

                                                                     Αλέξανδρος Χ. Αντωνίου

Μετάβαση στο περιεχόμενο